31Kor

Mes tendencave të ndryshimit dhe industrive aktuale në lulëzim, kjo është një listë e vendeve të punës që do të jenë më të kërkuara në 2021:

 • Rolet hibride
  Kompanitë ende po përpiqen të rimarrin veten nga situata e shkaktuar nga pandemia e Covid-19. Kjo do të thotë që ata mund të mos kenë një buxhet për shumë punësime dhe do të kërkojnë dikë që mund të veshë shumë kapele. Rolet hibride do të jenë një nga punët më të mira për 2021, por ju do të duhet të jeni shumë dinamik dhe të keni aftësi shumë të mira teknike dhe soft-skills. Një shembull i një roli hibrid do të ishte një asistent administrativ i cili gjithashtu ndihmon në operacionet dhe detyrat e Burimeve Njerëzore.
 • Digital Marketing Specialist
  Kompanitë duhet të rrisin prezencen e tyre në platformat online. Për shkak të kësaj, ata kanë nevojë për më shumë profesionistë të marketingut dixhital. Specialistët e marketingut dixhital janë të ngjashëm me profesionistët e marketingut, vetëm se specialiteti i tyre është brenda platformave në internet si media sociale. Për të qenë i suksesshëm do t’ju duhet përvojë në punën në hapësirën dixhitale, rrjetet sociale si dhe ekspertizë e përgjithshme e marketingut.
 • Graphic Designer
  Graphic designer do të jetë një nga vendet e punës më të kërkuara në 2021. Kompanitë do të dëshirojnë të zhvillojnë fushata ambicioze të marketingut dhe do të kenë nevojë për dikë që të vizualizojë konceptet e marketingut. Nëse jeni duke kërkuar një karriere që do t’ju lejojë të shprehni krijimtarinë tuaj, atëherë kjo është puna për ju. Për të arritur këto punë, do t’ju duhet përvojë me programet ilustrative të tilla si Adobe Photoshop dhe Adobe InDesign.
 • Marketing Strategy Manager
  Kompanitë po kërkojnë të bëjnë një rikthim të plotë pas pandemise se Covid-19, e cila është arsyeja pse strategët e marketingut do të jenë një nga punët më të kërkuara në 2021. Në këtë rol, ju do të ndihmoni kryesisht kompanitë të lundrojnë në fushën e marketingut pas pandemise. Bukuria e të qenit konsulent marketingu është se ju mund të punoni për një agjenci ose të pavarur – mundësitë janë të pafundme. Kompanitë priren të kërkojnë strategë marketingu me të paktën disa vjet përvojë, të cilat mund të përfshijnë punën për një agjenci ose në departamentin e marketingut për një kompani individuale.
 • Data Analist
  Tani më shumë se kurrë, kompanitë kanë filluar të kuptojnë rëndësinë e të dhënave. Ata duan të njohin sjelljen konsumatore te klentit dhe më pas ta përdorin këtë informacion për të krijuar strategji të dobishme, të vlefshme për marketingun. Këtu hyjnë analistët e të dhënave. Detyra e tyre do të jetë të mbledhin informacion nga hapësira të ndryshme (online dhe offline) dhe më pas të interpretojnë modelet dhe trendet. Ata më pas do të japin rekomandime se si spiralet e kompanisë përmirësojnë biznesin e tyre nga analiza.
Profesione të tjera me kërkesë të lartë për 2021 do të jenë:
 • IT
 • Programues
 • Specialistët e Administrimit të Burimeve Njerëzore
 • Menaxher Operacional
Tags:
×

Powered by WhatsApp Chat

×