16Shk

Përgatitja e kandidatit për intervistë është një hap i rëndësishëm drejt suksesit në gjetjen e punës. Këtu janë disa këshilla për të përgatitur një intervistë me sukses:

 • Merrni paraprakisht informacion për kompaninë dhe aktivitetin e saj
 • Mësoni mbi historikun, vlerat, dhe objektivat e kompanisë.
 • Kuptoni rolin specifik dhe se si të kontribuoni në suksesin e tyre.

Përgatituni për pyetje të përgjithshme:

 • Përgjigju pyetjeve të zakonshme rreth përvojës suaj profesionale dhe arsimit.
 • Identifikoni arritjet tuaja kyçe dhe aftësitë që keni zhvilluar.

Përgatituni për pyetje specifike të rolit:

 • Identifikoni cilësitë dhe aftësitë që kërkohen për rolin specifik.
 • Kujtoni përvojat specifike që mund të ndihmojnë në këtë rol.
 • Demonstroni interesin tuaj.

Përgatituni me pyetje të përgjigjshme qe mund te beni, për kompaninë dhe rolin e pozicionit .

 • Tregoni interesin dhe pasionin tuaj për fushën dhe punën.
 • Kuptoni strukturën e intervistës.

Diagnostikoni tipin e intervistës (individual, panel, telefonike) dhe përshtatuni.

 • Përgatituni për pyetje në lidhje me kompetencat dhe situata ku shfaqen këto kompetenca .
 • Rrëfimi i përvojës suaj me përmbajtje pozitive.

Përdorni rrëfimet nga përvoja juaj për të ilustruar aftësitë dhe arritjet.

 • Këshillohuni për situata të caktuara dhe se si i keni tejkaluar ato.
 • Përgatituni për pyetje të vështira:
 • Identifikoni sfidat tuaja më të mëdha dhe si i keni trajtuar ato.
 • Jepni përgjigje pozitive dhe shpjegoni se si keni mësuar nga përvoja.

Te tjera :

 • Zgjidhni një veshje të përshtatshme për ambientin e punës.
 • Studioni intervistën paraprakisht
 • Kujtoni tonin e zërit, gjuhën trupore, dhe përgjigjet tuaja.
 • Fitojini besimin në vetvete.
 • Identifikoni pikët e forta dhe cilësitë tuaja unike.
 • Rritni besimin në aftësitë tuaja për të qenë një kontribues i vlefshëm për kompaninë.

Duke përgatitur këto aspekte, kandidati mund të ketë një paraqitje të sigurtë dhe të bindshme gjatë intervistës.

Tags:
×

Powered by WhatsApp Chat

×