Cilat do të jenë profesionet më të kërkuara në 2021?

Cilat do të jenë profesionet më të kërkuara në 2021?

Cilat do të jenë profesionet më të kërkuara në 2021?

Mes tendencave të ndryshimit dhe industrive aktuale në lulëzim, kjo është një listë e vendeve të punës që do të jenë më të kërkuara në 2021:

 • Rolet hibride
  Kompanitë ende po përpiqen të rimarrin veten nga situata e shkaktuar nga pandemia e Covid-19. Kjo do të thotë që ata mund të mos kenë një buxhet për shumë punësime dhe do të kërkojnë dikë që mund të veshë shumë kapele. Rolet hibride do të jenë një nga punët më të mira për 2021, por ju do të duhet të jeni shumë dinamik dhe të keni aftësi shumë të mira teknike dhe soft-skills. Një shembull i një roli hibrid do të ishte një asistent administrativ i cili gjithashtu ndihmon në operacionet dhe detyrat e Burimeve Njerëzore.

 

 • Digital Marketing Specialist
  Kompanitë duhet të rrisin prezencen e tyre në platformat online. Për shkak të kësaj, ata kanë nevojë për më shumë profesionistë të marketingut dixhital. Specialistët e marketingut dixhital janë të ngjashëm me profesionistët e marketingut, vetëm se specialiteti i tyre është brenda platformave në internet si media sociale. Për të qenë i suksesshëm do t’ju duhet përvojë në punën në hapësirën dixhitale, rrjetet sociale si dhe ekspertizë e përgjithshme e marketingut.

 

 • Graphic Designer
  Graphic designer do të jetë një nga vendet e punës më të kërkuara në 2021. Kompanitë do të dëshirojnë të zhvillojnë fushata ambicioze të marketingut dhe do të kenë nevojë për dikë që të vizualizojë konceptet e marketingut. Nëse jeni duke kërkuar një karriere që do t’ju lejojë të shprehni krijimtarinë tuaj, atëherë kjo është puna për ju. Për të arritur këto punë, do t’ju duhet përvojë me programet ilustrative të tilla si Adobe Photoshop dhe Adobe InDesign.

 

 • Marketing Strategy Manager
  Kompanitë po kërkojnë të bëjnë një rikthim të plotë pas pandemise se Covid-19, e cila është arsyeja pse strategët e marketingut do të jenë një nga punët më të kërkuara në 2021. Në këtë rol, ju do të ndihmoni kryesisht kompanitë të lundrojnë në fushën e marketingut pas pandemise. Bukuria e të qenit konsulent marketingu është se ju mund të punoni për një agjenci ose të pavarur – mundësitë janë të pafundme. Kompanitë priren të kërkojnë strategë marketingu me të paktën disa vjet përvojë, të cilat mund të përfshijnë punën për një agjenci ose në departamentin e marketingut për një kompani individuale.

 

 • Data Analist
  Tani më shumë se kurrë, kompanitë kanë filluar të kuptojnë rëndësinë e të dhënave. Ata duan të njohin sjelljen konsumatore te klentit dhe më pas ta përdorin këtë informacion për të krijuar strategji të dobishme, të vlefshme për marketingun. Këtu hyjnë analistët e të dhënave. Detyra e tyre do të jetë të mbledhin informacion nga hapësira të ndryshme (online dhe offline) dhe më pas të interpretojnë modelet dhe trendet. Ata më pas do të japin rekomandime se si spiralet e kompanisë përmirësojnë biznesin e tyre nga analiza.

Profesione të tjera me kërkesë të lartë për 2021 do të jenë:

 • IT
 • Programues 
 • Specialistët e Administrimit të Burimeve Njerëzore
 • Menaxher Operacional

share

Me Shume Poste

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV Shmangni fontet jo shpesh të përdorur. Zgjidhni diçka profesionale, të qartë dhe të lehtë për të lexuar të tilla si “Arial” ose “Times New Roman”. Përdorni një madhësi shkronjash midis 10 dhe 12 për të...

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia   Jini të vëmendshëm për shenja shqetësimi tek punonjësit tuaj Përdorni biseda direkte ashtu edhe vëzhgime indirekte për të parë sfidat dhe shqetësimet e punonjësve. Përdorni çdo mundësi për të...

Si të shkruajmë një CV profesionale

Si të shkruajmë një CV profesionale

Si të Shkruajmë një CV Profesionale    Sa e gjatë duhet të jetë një CV? Një CV standarde nuk duhet të jetë më shumë se dy faqe formati A4. Për të kursyer hapësirë, përfshini vetëm pikat kryesore të edukimit dhe përvojës suaj. Ngjitni informacionin përkatës...

Cilat do të jenë profesionet më të kërkuara në 2021?

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV

 • Shmangni fontet jo shpesh të përdorur. Zgjidhni diçka profesionale, të qartë dhe të lehtë për të lexuar të tilla si “Arial” ose “Times New Roman”. Përdorni një madhësi shkronjash midis 10 dhe 12 për të siguruar që punëdhënësit e mundshëm të lexojnë CV-në tuaj. Sigurohuni që të gjitha shkronjat dhe madhësitë e shkronjave janë konsistente në të gjithë CV tuaj. 
 • Titujt e seksionit janë një mënyrë e mirë për të përhapur CV-në tuaj. Sigurohuni që ata të qëndrojnë duke i bërë ato më të mëdha (madhësia e shkronjave 14). 
 • Renditni gjithçka në renditje të kundërt kronologjike, në mënyrë që rekrutuesi të shikojë së pari historinë tuaj të punës dhe arritjet, aftësitë në fund. 
 • Mbajeni koncize duke përdorur hapësirë ​​ dhe bullet points. Ky lloj i paraqitjes së CV lejon punëdhënësit e mundshëm të kuptojnë më mirë CV tuaj dhe të zgjedhin shpejt informacione të rëndësishme së pari. 
 • Mos e vendosni termin ‘curriculum vitae’ në krye të faqes. 
 • Një CV e mirë nuk duhet të ketë gabime gramatikore. Rilexojeni cv tuaj, pasi ta dërgoni. 
 • Emertojeni cv tuaj me formatin « Emer Mbiemer CV » 
 • Sigurohuni që adresa juaj e emailit tingëllon profesionale. Nëse adresa juaj personale është e papërshtatshme, krijoni një llogari të re. 
 • Nëse ju kërkohet që gjatë intervistës të paraqiteni me një cv, printojeni në letër të bardhë A4. Printo vetëm në njërën anë dhe mos e palos CV – nuk dëshiron që ajo të jetë e rrudhur.

Me Shume Poste

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV Shmangni fontet jo shpesh të përdorur. Zgjidhni diçka profesionale, të qartë dhe të lehtë për të lexuar të tilla si “Arial” ose “Times New Roman”. Përdorni një madhësi shkronjash midis 10 dhe 12 për të...

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia   Jini të vëmendshëm për shenja shqetësimi tek punonjësit tuaj Përdorni biseda direkte ashtu edhe vëzhgime indirekte për të parë sfidat dhe shqetësimet e punonjësve. Përdorni çdo mundësi për të...

Si të shkruajmë një CV profesionale

Si të shkruajmë një CV profesionale

Si të Shkruajmë një CV Profesionale    Sa e gjatë duhet të jetë një CV? Një CV standarde nuk duhet të jetë më shumë se dy faqe formati A4. Për të kursyer hapësirë, përfshini vetëm pikat kryesore të edukimit dhe përvojës suaj. Ngjitni informacionin përkatës...

Cilat do të jenë profesionet më të kërkuara në 2021?

Trendet e BNj 2021: Përshtatja e Burimeve njerëzore me realitetin post-pandemik

Trendet e BNj 2021: Përshtatja e Burimeve njerëzore me realitetin post-pandemik

 

Përmbushja e nevojave, dëshirave dhe pritjeve të punonjësve nuk ka të bëjë me një gjë të vetme që një kompani thotë ose bën – dhe kurrë nuk ka qenë.
Ka të bëjë me mënyrën se si kompania angazhohet dhe fuqizon individët të bëjnë dhe të jenë më të mirët e tyre. Sipas Google dhe studimeve të ndryshme në fushën e Burimeve Njerëzore, këto janë tendencat kryesore e 2021 të Burimeve Njerëzore:

 

 

 • Puna në distancë: Përgatituni të jeni fleksibël me ndryshimet e reja, pasi kërkohen aftësi shumë të mira menaxhuese të kohës dhe proceseve.
 • Përvojat e përmirësuara të punonjësve: Mbajtja e talentit kërkon trajnime dhe përmirësime të vazhdueshme.
 • Diversiteti, përfshirja, barazia: Bëhuni gati të përparoni- gjeneratat e reja nuk do të pranojnë një status quo ku barazia nuk është themeli.
 • Teknologjia: Mësimi nga pajisjet e teknologjisë dhe inteligjenca artificale mund të drejtojnë punonjësit përgjatë karrierës, ndërsa mjetet moderne të BNJ motivojnë punonjësit dhe janë miqësorë për përdoruesit.
 • Mirëqenia: Mirëqenia mendore dhe emocionale do të bëhet thelbësore në përvojën e punonjësve.
 • Përpjekjet e drejtuara nga qëllimi: Punonjësit duan punë që janë shpërblyese personalisht. Ata presin që vendet e tyre të punës të përcaktojnë qëllimin e tyre.
 • Të dhënat si drejtues: Pavarësisht nëse flasim për rezultatet e anketave të punonjësve apo alokimet e buxhetit, të dhënat duhet të jenë një burim i besueshëm kur bëhet fjalë për vendimmarrjen.

 

Atëherë, ku duhet të përqendrohen drejtuesit e Burimeve Njerëzore në 2021 pasi ato drejtojnë organizatat përtej çdo barriere ekzistuese?

• Edukimi i të punësuarëve të rinj, për të përshpejtuar produktivitetin e tyre
• Sigurimi i qasjes së punonjësve në mësimin dhe zhvillimin përkatës për të nxitur rritjen e tyre
• Mundësimi i trainimit të menaxherit domethënës për të rritur performancën
• Rritja e motivimit duke i njohur punonjësit
• Mbajtja në kontakt për të parë sesi ndihen punonjësit.

Disa mënyra për të treguar vlerësimin:
• Bëni të thjeshtë për njerëzit ndërveprimin dhe krijoni lehtësi në procesin e punës duke marrë parasysh situatën e tyre.
• Vlerësoni gjendjen emocionale të punonjësve për të kuptuar vështirësitë që hasin.
• Sillni në dritë informacionin dhe mundësitë që janë specifike për ta, në mënyrë që punonjësit të lulëzojnë mes pasigurisë. Nevojat e punonjësve nuk kanë ndryshuar, thjesht kanë evoluar.

share

Me Shume Poste

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV Shmangni fontet jo shpesh të përdorur. Zgjidhni diçka profesionale, të qartë dhe të lehtë për të lexuar të tilla si “Arial” ose “Times New Roman”. Përdorni një madhësi shkronjash midis 10 dhe 12 për të...

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia   Jini të vëmendshëm për shenja shqetësimi tek punonjësit tuaj Përdorni biseda direkte ashtu edhe vëzhgime indirekte për të parë sfidat dhe shqetësimet e punonjësve. Përdorni çdo mundësi për të...

Si të shkruajmë një CV profesionale

Si të shkruajmë një CV profesionale

Si të Shkruajmë një CV Profesionale    Sa e gjatë duhet të jetë një CV? Një CV standarde nuk duhet të jetë më shumë se dy faqe formati A4. Për të kursyer hapësirë, përfshini vetëm pikat kryesore të edukimit dhe përvojës suaj. Ngjitni informacionin përkatës...

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia

 

 1. Jini të vëmendshëm për shenja shqetësimi tek punonjësit tuaj

Përdorni biseda direkte ashtu edhe vëzhgime indirekte për të parë sfidat dhe shqetësimet e punonjësve. Përdorni çdo mundësi për të treguar tek punonjësit që ju i mbështesni dhe kujdeseni për ta. Për të lehtësuar bisedat e rregullta ndërmjet menaxherëve dhe të punësuarve, siguroni udhëzime për menaxherët si të përqasen më mirë situatave që vinë nga pandemia COVID-19, përfshirë modelet alternative të punës, sigurinë e vëndit të punës dhe perspektivat, ndikimin në staf dhe tensionin në vendin e punës.

 1. Promovimi i dialogut

Dialogu i dyanshëm midis menaxherëve dhe punonjësve mdihmon që komunikimi të jetë më frytdhënës. Mirëkuptimi i punonjësve dhe feedback I tyre për vendimet e organizatave dhe implikimet e tyre gjatë ndryshimit është shumë më i rëndësishëm për suksesin e një iniciative ndryshimi sesa punonjësit që “pëlqejnë” ndryshimin.

 1. Kini besim tek punonjësit tuaj

Gjëja më e mirë që ju mund të bëni si menaxher tani është të hiqni dyshimin dhe mosbesimin tuaj dhe të vendosni besim maksimal tek punonjësit tuaj se ata do të bëjnë gjënë e duhur – të cilën ata do ta bëjnë nëse punëdhënësit ofrojnë një strukturë mbështetëse.

 1. Përforconi vlerat organizative

Edhe para kësaj krize, punëdhënësit po trajtonin gjithnjë e më shumë punonjësit si palët kryesore të interesit. Gjatë kësaj krize, ju mund t’u tregoni punonjësve që planifikoni të kujdeseni për ta për një kohë të gjatë.

Shumë kompani kanë kaluar vitet e kaluara duke ndërtuar një sërë vlerash që përshkruajnë se sa ata kujdesen për punonjësit e tyre, dhe si është e rëndësishme për ta të krijojnë jetë të mëdha dhe përvoja për punonjësit e tyre. Sigurohuni që të forconi këto vlera me punonjësit.

 1. Përdorni objektiva për të qartësuar rolin dhe detyrat

Përkufizimet për rolin mund të fillojnë të ndahen gjatë përçarjes, duke i lënë punonjësit të pasigurt se ku do të përqendrohen. Përqendrohuni në atë që punonjësit duhet të realizojnë. Theksoni objektivat mbi proceset për të krijuar qartësi më të madhe për punonjësit – dhe për të drejtuar në nivele më të mëdha. 

 1. Përqendrohuni në rezultate jo në procese

Në prespektivën e punës nga shtëpia, ku shumë njerëz po bëjnë punë dhe angazhime familjare në shtëpitë e tyre, lidershipi duhet ti mundësojë punonjësve që të kryejnë punën e tyre në mënyra më të lehta dhe më produktive për ta. 

 1. Vlerësoni kontributin dhe inputin e punëtoreve tuaj

Gjatë periudhave të tilla, dëshira e punonjësve për t’iu njohur kontributi tyre rritet me rreth 30%. Njohja e kontributit jo vetëm që motivon marrësin, por shërben si një sinjal i fortë për punonjësit e tjerë të sjelljeve që ata duhet të ndjekin. Njohja nuk ka nevojë të jetë monetare; konsideroni mirënjohjen publike, shenjat e vlerësimit, mundësitë e zhvillimit dhe marrjen me kosto të ulët. 

 1. Inkurajoni inovacionin

Me bizneset që ndodhen në niveleve të larta të pasigurisë, menaxherët dhe punonjësit mund të bëhen më të kujdesshëm ndaj rrezikut, ekziston një hezitim i natyrshëm midis punonjësve për të provuar diçka të re, por në kohëra të tilla inovacioni është më I nevojshëm se kurrë.

share

Me Shume Poste

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV Shmangni fontet jo shpesh të përdorur. Zgjidhni diçka profesionale, të qartë dhe të lehtë për të lexuar të tilla si “Arial” ose “Times New Roman”. Përdorni një madhësi shkronjash midis 10 dhe 12 për të...

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia   Jini të vëmendshëm për shenja shqetësimi tek punonjësit tuaj Përdorni biseda direkte ashtu edhe vëzhgime indirekte për të parë sfidat dhe shqetësimet e punonjësve. Përdorni çdo mundësi për të...

Si të shkruajmë një CV profesionale

Si të shkruajmë një CV profesionale

Si të Shkruajmë një CV Profesionale    Sa e gjatë duhet të jetë një CV? Një CV standarde nuk duhet të jetë më shumë se dy faqe formati A4. Për të kursyer hapësirë, përfshini vetëm pikat kryesore të edukimit dhe përvojës suaj. Ngjitni informacionin përkatës...

Si të shkruajmë një CV profesionale

Si të shkruajmë një CV profesionale

Si të Shkruajmë një CV Profesionale

 

 

Sa e gjatë duhet të jetë një CV?

Një CV standarde nuk duhet të jetë më shumë se dy faqe formati A4.

Për të kursyer hapësirë, përfshini vetëm pikat kryesore të edukimit dhe përvojës suaj. Ngjitni informacionin përkatës dhe mos përsërisni ato që keni thënë në letrën tuaj të motivimit.

Si i diplomuar së fundmi, CV-ja juaj mund të marrë vetëm një faqe dhe kjo është mëse e pranueshme. Disa CV mjekësore ose akademike mund të jenë më të gjata në varësi të përvojës tuaj.

 

Çfarë duhet të përfshini në një CV?

 • Detajet e kontaktit – Përfshini emrin tuaj të plotë, adresën e shtëpisë, numrin e telefonit dhe adresën e postës elektronike. Nëse nuk po aplikoni për një punë të aktrimit ose modelimit, nuk keni nevojë të përfshini datën tuaj të lindjes ose një fotografi.
 • Profili – Një profil CV është një deklaratë përmbledhëse që nxjerr në pah atributet tuaja kryesore dhe ju ndihmon të dalloni midis CV të tjera. Zakonisht i vendosur në fillim të CV-së zgjedh disa arritje dhe aftësi përkatëse, ndërsa shpreh qëllimet e karrierës suaj. Një profil i mirë CV përqendrohet në sektorin ku po aplikoni, pasi letra juaj e motivimit do të jetë specifike për punën. Mbani deklaratat personale të CV-së të shkurtra dhe të pakta – 100 fjalë janë gjatësia e përsosur.
 • Edukimi – Renditni dhe datoni të gjithë arsimin e mëparshëm, përfshirë kualifikimet profesionale. Vendosni të parën më të fundit. Përfshini module specifike vetëm kur është e nevojshme.
 • Përvojat e punës – Renditni përvojën tuaj të punës në mënyrë të datës së kundërt, duke u siguruar që çdo gjë që përmendni është e rëndësishme për punën për të cilën po aplikoni. Nëse keni mjaft përvojë pune të rëndësishme, kjo pjesë duhet të vijë para arsimit.
 • Aftësitë dhe arritjet – këtu ju flisni për gjuhët e huaja që zotëroni dhe paketat IT që mund të përdorni me kompetencë. Aftësitë kryesore që renditni duhet të jenë të rëndësishme për punën. Mos i ekzagjeroni aftësitë tuaja reale, pasi do të duhet të mbështesni pretendimet tuaja në intervistë. Nëse keni shumë aftësi specifike për punë, duhet të bëni një CV të bazuar në aftësi.
 • Interesat – Hobit tuaj personal nuk do të tërheqin vëmendjen e rekrutuesve nëse nuk lidhen me aftësitë tuaja dhe aplikimin. Sidoqoftë, interesat përkatëse mund të japin një pamje më të plotë se kush jeni, si dhe t’ju jepni diçka për të folur gjatë intervistës. Shembuj përfshijnë shkrimin e blogut tuaj nëse dëshironi të jeni gazetar, ose të jeni pjesë e një grupi dramatik, nëse jeni duke kërkuar të hyni në shitje.
 • Referenca – Ju nuk keni nevojë të thoni: “referenca të disponueshme sipas kërkesës” pasi shumica e punëdhënësve do të supozojnë se kjo do të ndodhë.

Formati i CV-së

 • Shmangni fontet jo shpesh të përdorur. Zgjidhni diçka profesionale, të qartë dhe të lehtë për të lexuar të tilla si “Arial” ose “Times New Roman”. Përdorni një madhësi shkronjash midis 10 dhe 12 për të siguruar që punëdhënësit e mundshëm të lexojnë CV-në tuaj. Sigurohuni që të gjitha shkronjat dhe madhësitë e shkronjave janë konsistente në të gjithë CV tuaj. 
 • Titujt e seksionit janë një mënyrë e mirë për të përhapur CV-në tuaj. Sigurohuni që ata të qëndrojnë duke i bërë ato më të mëdha (madhësia e shkronjave 14 ose 16) dhe të guximshme. 
 • Renditni gjithçka në renditje të kundërt kronologjike, në mënyrë që rekrutuesi të shikojë së pari historinë tuaj të punës dhe arritjet më të fundit. 
 • Mbajeni koncize duke përdorur hapësirë ​​të qartë dhe bullet points. Ky lloj i paraqitjes së CV lejon punëdhënësit e mundshëm të kuptojnë më mirë CV tuaj dhe të zgjedhin shpejt informacione të rëndësishme së pari. 
 • Nëse po postoni CV-në tuaj, printojeni në letër të bardhë A4. Printo vetëm në njërën anë dhe mos e palos CV – nuk dëshiron që ajo të jetë e rrudhur.

 

Si të shkruajmë një CV të mirë

 • Një CV e mirë nuk ka ndonjë gabim drejtshkrimor ose gramatikor. Përdorni një kontrollues të drejtshkrimit dhe regjistroni një palë të dytë të syve për të kontrolluar dokumentin. 
 • Shmangni frazat dhe termat e përgjithshëm, të tepruara si “team worker”, “punëtor” dhe “multitasker”. Përkundrazi, jepni shembuj nga jeta reale që demonstrojnë të gjitha këto aftësi. 
 • Krijoni llojin e duhur të CV-së për rrethanat tuaja. Vendosni nëse CV-ja kronologjike, e bazuar në aftësi ose akademike është e përshtatshme për ju. 
 • Mos e vendosni termin ‘curriculum vitae’ në krye të faqes. 
 • Sigurohuni që adresa juaj e emailit tingëllon profesionale. Nëse adresa juaj personale është e papërshtatshme, krijoni një llogari të re për profesionin

 

Me Shume Poste

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV

9 Këshilla gjuhësore që duhet të ndiqni kur shkruani një CV Shmangni fontet jo shpesh të përdorur. Zgjidhni diçka profesionale, të qartë dhe të lehtë për të lexuar të tilla si “Arial” ose “Times New Roman”. Përdorni një madhësi shkronjash midis 10 dhe 12 për të...

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia

8 Këshilla sesi të menaxhoni punëtorët tuaj që punojnë nga shtëpia   Jini të vëmendshëm për shenja shqetësimi tek punonjësit tuaj Përdorni biseda direkte ashtu edhe vëzhgime indirekte për të parë sfidat dhe shqetësimet e punonjësve. Përdorni çdo mundësi për të...

Si të shkruajmë një CV profesionale

Si të shkruajmë një CV profesionale

Si të Shkruajmë një CV Profesionale    Sa e gjatë duhet të jetë një CV? Një CV standarde nuk duhet të jetë më shumë se dy faqe formati A4. Për të kursyer hapësirë, përfshini vetëm pikat kryesore të edukimit dhe përvojës suaj. Ngjitni informacionin përkatës...